Kurucu Vakıf

Vakfımız 1996 yılında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, bugünkü T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kurulmuştur. O tarihte, İstanbul Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (İSEGEV) adıyla sadece İstanbul’da hizmet veren vakfımız 2012 yılının Ağustos ayında hizmet alanını Türkiye çapına yaymayı hedeflemiş ve ismini Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) olarak değiştirmiştir.

1996 yılında İstanbul’daki bir yurduyla hizmet vermeye başlayan vakfımız 2016 yılına gelindiğinde 46 yurdu 5 misafirhanesi ile 19 ilde kız öğrencilerimize hizmet verir hale gelmiştir.

Tarihini, kendini ve hedefini iyi bilen, araştıran, sorgulayan, öğrenen, üreten, girişimci gençler yetiştirmeyi kendine düstur edinen TÜRGEV, 8166 öğrencisi ve 20 yılda verdiği 1584 mezunu ile Türkiye çapında varlığını sürdürmeye devam etmektedir.

Yükseköğretim yurtları kurarak yola çıkan vakfımız, daha sonra hizmet alanını orta öğretim yurtları, anaokulları ve ilköğretim kolejleri açarak genişletmiştir. 2011 yılında tek şubede 3-6 yaş sınıfı ile hizmete başlayan Özel Palet Eğitim Kurumları, şu an Ümraniye Tepeüstü’nde bulunan iki kampüsünde 1,5-3 yaş, 3-6 yaş ve ilkokul 1-2-3-4. sınıfları ile Türkiye’de Montessori eğitimi veren ve AMS (American Montessori Society) üyesi olan sayılı kurumlardan biridir.