Rektörün Mesajı

İnsanlık Açık Medeniyet çağına girmiş bulunuyor. Bu çağda rekabet mahalli değil küreseldir; çünkü medeniyetlerin artık duvarları, kapıları ve pencereleri yoktur. Dışa kapalı medeniyetlerin dönemi artık bitmiştir; bilakis medeniyetler birbirine karşılıklı olarak bağımlı ve açık hale gelmiştir. Bu yüzden eğitim sistemimiz de bu çağın gereklerine göre yeni nesillerimizi küresel rekabete hazırlayacak şekilde yeniden tasarlanmalıdır. Ülkemizin dünyanın saygın ülkeleri arasında yerini alarak yeniden evrensel medeniyet yarışına katılabilmesi, yeni nesillerin Açık Medeniyet çağının gerektirdiği kaliteli bir eğitim almasına bağlıdır.

Eğitim sadece bilgi aktarımı olmayıp, bütüncül bir anlayışla insan yetiştirme sanatıdır. Her insan farklıdır. Bu eğitim metodunu benimseyen İbn Haldun Üniversitesi, küreselleşen dünyamızda başarılı ve mutlu bir gelecek için öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı bilgiyi, donanımı, liderlik ve medeniyet bilincini onlara kazandırmak için kurulmuştur. Günümüz dünyasında gençlerimiz başarılı olabilmek için yan komşunun çocuklarıyla değil, dünyanın gelişmiş diğer ülkelerindeki gençlerle yarışmak zorundadır. Ülkemizin kalkınması ve İslam medeniyetinin ihyası bu küresel yarış ve rekabet ortamında başarılı olacak kadrolara bağlıdır.

Uluslararası tecrübeye ve birikime sahip seçkin akademik kadrosu, Washington’dan Viyana’ya, New York’tan Londra’ya ve Katar’dan Kuala Lumpur’a uzanan paydaşları, üçte biri dünyanın farklı ülkelerinden gelen zengin öğrenci yelpazesi, başta Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere çok-dilli eğitimi, tüm öğrencilerine sunduğu tam burs ve yurt imkanları, zengin kütüphanesi, sosyal imkanları ve güler yüzlü idari kadrosuyla ve hepsinden önemlisi, eğitimde sayı çokluğuna değil üstün kaliteye değer veren açık vizyonuyla İbn Haldun Üniversitesi öğrencilerimizi—kendileri, ülkemiz ve medeniyetimiz adına—küresel rekabete ve başarıya hazırlayacaktır.

İbn Haldun “coğrafya kaderdir” der. Bu kader, çağ açıp çağ kapattığımız coğrafyamızda, gençlerimize Açık Medeniyete de öncülük yapma sorumluluğu yüklemektedir. Gayemiz yeni neslimizi bu göreve hazırlamaktır.

Selam, saygı ve muhabbetlerimle,

Prof. Dr. Recep Şentürk