Tügva’nın düzenlediği “Genç Yönetici Okulu” ilk dersine başladı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) kapsamında düzenlenen “Genç Yönetici Okulu” programının açılışı, vakfın genel merkezinde gerçekleştirildi. İbn Haldun Üniversitesi’nin eğitim sponsorluğunu üstlendiği programa, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ve TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bilal Erdoğan, “çalışacak kişileri seçerken veya onların mevkilerini yükseltirken en gayretli ve liyakatli olanı bir yerlere getirme pratiğini yerleştirmek gerektiğini belirterek, programın buradan yetişecek yöneticiler için bir imkân olmasını” diledi.
“Kamuoyunun yakından tanıdığı öncü isimlerin gençlerle bir araya geleceğini ve onlara kendi tecrübelerini aktaracağını” belirten Erdoğan, gençlerin bu şekilde gelecekte önlerine çıkacakları imtihanlara şimdiden hazırlıklı hâle geleceklerini ifade etti.

“TÜGVA’nın liderlik veya yöneticilik yapacak kişilerle ilgili vizyonunun nasıl olduğunun da konuşulması gerektiğine değinen” Erdoğan, “yöneticilik ve liderliğin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini” düşündüğünü aktardı.

Bilal Erdoğan, “Benim düşünceme göre veya öğrenebildiğim kadarıyla liderlik, değişimi yönetme; yöneticilik de belirli bir süreci sıkıntı yaratmadan verimli bir şekilde yürütme sanatıdır. Yani bir liderin aynı zamanda iyi bir yönetici olması gerekebilir ama her yönetici lider olamaz.” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, “topluma öncülük edecek insanların önce kendisini yönetmesi gerektiğine” vurgu yaptı. Prof. Gündüz, “Yönetici insanın kâmil, söylediği her sözün doğru olması ve bizi doğru yola sevk etmesi gerekir. Bir Müslümanın, rüzgârın önündeki yaprak gibi kendisine yön bulan bir insan değil; doğrusunu ve eğrisini objektif kriterlerle tefrik edebilen, inandığı doğruların arkasında ölümüne duran yiğit lider insan tipinde olması gerekir.” dedi.

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ise, yönetici okulunun hedeflerinden bahsetti. Emanet, “Dokuz hafta sürecek olan bu programla hâli hazırda iş hayatında yöneticilik yapanlara ve yönetici olmak isteyen yönetici adaylarına yönetim sistemlerini tanıtmayı, aynı zamanda yöneticilik bilgi ve becerilerini kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu girişimin Türk gençliğinin önünün açılması yolunda hayırlı bir adım olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

“Genç Yönetici Okulu” kapsamında, yönetici adayları stratejik planlama süreci hakkında bilgi ve deneyim kazanacak, liderlik kavramına farklı açılardan bakma fırsatı yakalayacak, yöneticilik yetkinlik ve becerilerini kazanma yolunda adım atacak.

Program kapsamında genç yönetici adaylarına, “Başarılı yönetimin formülü”, “Girişimcilik”, “Satış ve pazarlama yönetimi”, “E-ticaret”, “İnovasyonda yolculuk”, “Dijital çağda markalaşma”, “İletişim ve çatışma yönetimi”, “Türkiye’de uluslararası yatırım stratejileri”, “Finans yönetimi”, “İş ahlakı ve erdemli yöneticilik”, “Küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisi” gibi alanlarda dersler verilecek.

Her hafta cumartesi günleri yapılacak ve 9 hafta sürecek derslere yüzde 70 devam sağlayan katılımcılara, İbn Haldun Üniversitesi iş birliğiyle sertifika verilecek.